lauantai 11. huhtikuuta 2020

Kaikki synnit. Komea tv sarja Elisa Viihde Aitiossa

Nyt mennään epämukavuusalueelle, että rysähtää, hihhuleiden maailmaan. Lahjakkaat ja monipuoliset näyttelijät, jotka ovat tuttuja teatterista, elokuvista, sarjoista. Tekevät kyllä parhaansa. Uutta kulmaa on saatu.


Lestaadiolausuudessa vastenmielisintä naisviha. Naisella ei noissa piireissä ole oikeus omaan vartaloonsa, hän ei saa ehkäistä, ja jokainen synnytys on riski, vastenmielistä. Puhumattakaan muista... 


Tämä sarja näkyy nyt pääsiäisenä koronan aikaan ilmaiseksi Elisa Viihteessä. Miten tällaisissa kehyksissä tehdään rikosdraamaa? Sijoittuu Paratiisin ja Sorjosen välhiin.


Ainakin raikas sarja, ja Suomen suvi on sininen, utuinen. Pohjois-Pohjanmaa. Sarjan tunnarin kuvissa tuli mieleen ne amerikkalaiset pätkät, joissa perheet ovat muuttaneet jonkun myrkyttävän tehtaan viereen, tai jotain missä tehdään ydinkokeita.


No tulihan sieltä tämä, jossa yritetään paikkakunnalle rakentaa hanke, Haikara, projekti. Muuten sarjassa on myrkkyä ahdasmielisyys.


Sarjassa on myös nuorten aktivistien poppoo, he pitävät ateisteja liian passiivisina. He haluavat tasa-arvoa, sananvapautta. Vapautta.


Monimuotoiset roolit, yksi päähenkilö on homo poliisi, mies, joka ei enää ole lestadiolainen. Toinen KRP:stä nymfomaani nainen, poliisi.


Hieno sarja olisi voitu tehdä myös eläinrääkkäyksestä, tuosta kettutarhauksesta, muttei se olisi toiminut elokuvan tai sarjan muodossa, koska eläinrääkkäystä ei ole tarve tehdä, eikä tarvi kuvata. Paitsi salakuvata. Kuunnelmans ja kirjana se toimisi.



Mutta onhan tämä hieno sarja, ohitetaan kliseet, ja ihminen on oikeasti ihminen. Hukassa tai rakastettu, katkera tai... 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.