tiistai 28. huhtikuuta 2020

Etävappuun kuplivaa vappukivaa Viaplayltä: Ilmainen kokeilu, mm leffat: the Favorite, Bohemian Rhapsody, Tolkien, Hereditary, Us,

Etävappuun kuplivaa vappukivaa Viaplayltä: ilmainen kokeilu, sisältää mm nämä elokuvat, kjoita olen katsonut koronan aikaan ja / tai tiedän festareilta, valkokankaalta ja muualta, että katsoa kannaattapi

Kuplivaa vappukivaa, dekadenttien periodipukujen kahinaa:
the Favorite, Bohemian Rhapsody, Greatest showman,  Marie Antoinette, tohtori Parnassus
Päivän kohotus grandeus wouhotus:
Komea ja tärkeä Woman at War, eli Nainen sodassa. Tekotavoiltaan ja ratkaisuiltaan pirteä ja hauska norjantikkurisen ympäristöaktivistin tarina Islannista. Näin tämän ilmaiseksi Maailma kylässä festareilla 2018 baarissa nimeltä On the Rocks. Keski-ikäisen naisen näkökulmasta. Musiikkimaailmakin omaa luokkaansa.
Muita henkilökuvia: taiteilijoista: 
Nuori Astrid, Tolkien, Doors, Lords of Chaos,
Nowhere boy:
Aaron on siinä mielessä kiinnostava nuari näyttelijä, että vetää niin hönön kuin hottiksenkin, nörtin ja pukudraaman rooleja. Hänessä on jotain hiljaista röyhkeyttä. Tuota röyhkeyttä korostaa tämän elokuvan hurja etutukka, fiftarin torttukampaus. Hän on tyylikäs. Hän on nuari John Lennon. Hänen opettajansa ei usko häneen, villiin poikaan, josta koskaan ei tule mitään muuta kuin satamatyöläinen.
    Paljon tuo opettaja tiesikään.
    Taustalla soi Real wild Child, the wild one, oh yeah, he's wild one.Tollokomediaa: 
Stan & Ollie:
★★★ Ohukainen ja paksukainen Viaplayltä. Heidän sarjakuvalehtiään on vielä tallella. Heidän vekkulit elokuvat ja nolot tapaukset, kuten pianon kuljetus ja muuttokuorman lastaaminen. Tämä elokuva vasta alkoi. Erityisesti elokuvan Stan on kuin esikuvansa korvia ja kulmakarvojen liikuttamista myöten. Myös pään, tukan harominen ja toljotus on juuri kuin esikuvallaan. Joskus luin että Stan oli työnarkomaani, tai ainakin harjoitteli, ja kirjoitti vitsejä. Ollie tykkäs silloin golfata.
    Tässä elokuvassa raotetaan enemmän, kuinka hankalia pikkimaiset tuottajat ovat rahakirstujen päällä.
    Ohukainen ja paksukainen eivät omistaneet elokuviaan niin kuin Chaplin tai Keaton.

Yoga Hosers (tuttu myös Night Visions festareilla), Holmes & Watson, Spinal Tap


Korkealaatuiata kauhua:

Hereditary, Us, Elävien kuolleiden yö


Politiikkaa ja historiaa: 

Vice


Monipuolista feminismiä: 
Captain Marvel, Destroyer, Kaksi kuningatarta,
Red Joan, Tehtaan tytöt,

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri:
★★★★★ Laatuelokuvan aloitin lauvantaipäivän ratoksi. Rankka ja humoristinen. Francesille ei ryttyillä. Tässäkään. Yhdessä kohtauksessa hän näyttää Helene Schjerfbeckin omakuvalta.
Queen of hearts, Battle of the Sexes,
Romantiikkaa: 
Sydämen mekaniikka, Shape of water, Her, Adaptation, Kuuhullut


Maailmanlopun menoa: 
Død Snø 2 (Night Visions festareilla),
Pako New Yorkista:
Tänään matkustan tulevaisuuteen, vuoteen 1988. Kurt Russelila on komea silmälappu, ja asenne. Mutta luottaisitko sinä kirveelläveistetyn Lee van Cleefin näköiseen polliisipäällikköön. Naiset johtaa kapinaa. Ameriikan rikollisuuden kasvu on noussut 400 %.
     Katson pitkästä aikaa. Viaplayltä. Tänään on sunnuntai.
the 6th day:
Damnedillä on hyvä piisi Eight day, jossa dance Macabre on välillä calypsoa. Tämä elokuva on nähty aiemminkin. Nyt se tuli Viaplayhyn. Tässäkin matkataan tulevaisuuyeen, mutta mitäs sieltä löytyykään... Sopii härkäpäisesti härkäviikoille, jolloin nuukaillaan kotona kuluttamatta mammonaa sunnuntaina. Siivouksen ja kirjahyllyn järjestelyn välissä.Koko perhe itkee, nauraa ja laulaa: 
Dumbo, Shrek, Maija Poppasen paluu
Rikos kannatta aina: 
Fargo, Dogville, House that Jack BuiltLisäksi film noiria, mm Paholaisnainen (Martha Iversin outo rakkaus) ja Kiertotie, ja wanhan koulukunnan kauhua: Bela Lugosia, Boris Karloffia.ja Robert de Niro kimaraa: Kauriinmetsästäjä, Sudenpesä ja Taksikuski (joka on myös Teemalla).
Listan ulkopuolelta: 
Aamiainen Plutolla
Breakfast on Pluto
★★★★★ Tulee todella ikävä Anttilan alelaareja, joista tämäkin löytyi. Ehkä eurolla. Aamiainen Plutolla.Ilkeitä ja julmia komedioita:
Tsehovin Lokki:
Mites minulta on tämä versio jäänyt näkemättä. Ohjaaja Michael
Mayer, vuodelta 2018, nyt Viaplayltä. Tämä on Tsehovin Lokki, yks lemppareitani. Naisitus on hurja. Taaskin samaistun ensin Kostjaan, sitten Ninaan ja lopuksi Mashaan.
Kuinka hurjan näytelmän Kostja on kirjoittanutkaan! Hän tosiaan aikoo uudistaa teatterin, ilmaisun.
     Miksi hänen äitinsä, suuri diiva, ikääntyvä naisnäyttelijä, sabotoi poikansa, lahjakkaan nuoren poikansa taidetta, teatteriesitystä. Mitä äiti pelkää? Että aika on ajanut hänen ohitseen? Ettei hän sovellu moderniin, dekadenttiin teatteriin, taiteeseen? Että hän on katkera kun naisena ei saa olla kirjailija eikä ohjaaja. Kun naisen ura näyttelijämä on lyhyt, ja kapea. Eikö hän nauti ollessaan puuma tai miestennielijä?
     Miksi Nina leikkii miesten tunteilla, eikö hän ymmärrä aiheuttamaansa tuskaa? Leikitäänkö Ninan tunteilla? Käyttääkö kuka hyväkseen ketä? Miten muuten nuoren naisen näyttelijän ura aukeaa? Jatkuu?
     Tässä ollaan osin hyvin pimeässä ja hämärässä, ettei ukkoja erota toisistaan. Paitsi kun kuulee klassiset Bravo, Silva! Kun kaikissa naisissa on valo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.